Näyttelykesä jatkui elokuun lopussa kesälomani alettua. Ensimmäisenä vuorossa oli kotinäyttely Kouvolan raviradalla, jossa tuomarina oli Juha Putkonen. Hän on aina Siristä tykännyt (silloin kun Siri on suostunut esiintymään), joten toiveet olivat korkealla eikä pettymystä tullut! Ensimmäinen valioluokan esiintyminen tuotti tulokseksi narttujen voiton ja kolmannen VSP:n putkeen eli hattutempun!

siri_kvl_vsp.jpg

(kuva Emmi Kortelainen)

Seuraavana päivänä suunnistimme Heinolaan. Siri veti jälleen hienosti ollen PN2 häviten vain omalle mummolleen Lisalle! Näyttelyä seuraavana päivänä Siri aloitti juoksut (aiemmin kuin olin laskenut). Seuraavana viikonloppuna oli Riihimäen reissu, jonne olin varannut hotelliyön ja junamatkat. Juoksuinen narttu hotellihuoneessa vähän arvelutti ja kaiken lisäksi sain itse vielä flunssanpoikasen, joten mietin reissun perumista ihan lauantaiaamuun asti. Viime hetkellä kuitenkin päätin lähteä, vedin särkylääkettä naamaan ja repun selkään!

Junamatka meni hienosti, Siristä on tullut jo ihan pro matkustamisessa. Riihimäen rautatieasemalta hypättiin taksiin, joka vei meidät raviradalle. Lauantaille oli luvattu sadetta, joka alkoikin juuri, kun saavuimme paikalle. Eipä mennyt kauaakaan, kun kenttä oli muuttunut mutavelliksi ja ruohikkokin oli kohtalaisen liukas. Onneksi olin tajunnut ottaa kahdet kengät mukaan, sillä lauantain jälkeen olin nilkkoja myöten jaloista litimärkä. Molempina päivinä cardeilla oli tuomarinmuutos, mikä harmitti varsinkin sunnuntain osalta, koska olin ilmoittautunut Riksuun nimenomaan tuomarin takia. No, lauantain tulos onneksi haihdutti harmitusta... 

Tuomarina oli italialainen Claudio di Giuliani, ja osanottajia oli peräti 30. Valionarttujakin oli viisi kappaletta, ja ajattelin, että käydään nyt pyörähtämässä ja lähdetään sitten hotellille... No, tuomarihan pyöritti meitä sitten koko rahan edestä vaihtaen aina välillä koirien järjestystä, mutta Siri ravasi aina ensimmäisenä. Olin hyvin hämmentynyt, kun tuomari osoitti meille luokkavoittajan paikan! Paras narttu -kehässä pyörittiin ihan yhtä kauan ja ekan kierroksen jälkeen tuomari näytti meille taas keulapaikkaa ja niinhän siinä sitten kävi, että Siri pesi koko porukan saaden elämäni ensimmäisen NORD SERTin! ROP-kehässä voiton vei upea ruotsalainen uros ja Siri pokkasi VSP:n, mikä oli ihan hyvä, koska en olisi siinä kelissä halunnut loppukehiin jäädäkään. 

siri_riksu_vsp1.jpg

(kuva Tiia Salosaari)

Sitten pistettiin kamat kasaan ja käveltiin reilun kahden kilsan matka Riihimäen keskustaan. Siri ehti toki siinä matkalla jo bongata yhden potentiaalisen rapsuttajan, kun se pysäytti kävelyllä olleen täti-ihmisen! Hänellä olikin kokemusta corgeista ja juttelimme kadulla hetken aikaa. Kaksi uitettua koiraa (toinen kirjaimellisesti, toinen kuvaannollisesti) purjehti hotelli Seurahuoneen respaan ja saimme mukavan lämpimän huoneen, jossa oli hyvä kuivatella kamppeita. 

Sunnuntaiaamuna kaveri tuli hakemaan meidät hotellilta ja vietimme auringonpaisteisen ja suorastaan kuuman päivän raviradalla. Tällä kertaa tuomarinmuutos ei ollut meille suotuisa, ja tuloksena oli ERI3. Siri oli tuomarin makuun jo liiankin solakan oloinen (ekaa kertaa tuollainen kommentti!) karvattomuuden takia. Iltapäivällä lähdettiin kaverin kyydissä kotiin. Viimeinen lomaviikko alkoi ja yksi näyttely olisi vielä seuraavana viikonloppuna, sitten saa riittää vähäksi aikaa.