Lauantaina iltapäivällä lähdettiin kohti Tallinnaa harmaassa kevätkelissä. Matkavahvuudessa olivat Piritta & pemutyttö Nicki sekä minä ja Leevi. Koirat oli pesty ja puunattu, mutta tassujen ja mahan rapaantumiselta ei voinut välttyä, kun vettä tuli taivaalta ja loskaa oli joka paikassa. Koirat matkustivat laivamatkan autossa ihan rennosti ja satamassa pysähdyttiin kaupassa käyntiä varten, joten hurtat pääsivät vähän helpottamaan oloaan puun juurelle. Tuliaiset autoon ja hotellille! Luulin tietäväni reitin, mutta ajauduimme hieman harhapoluille ja tipuimme välillä kartaltakin. Puolen tunnin ylimääräisen sompailun jälkeen löysimme perille. Vielä pieni kävelylenkki ja äkkiä syömään! Illalla oli jo aika väsynyt olo...

Sunnuntaina pemukehä alkoi puoli 12 ja cardit sen jälkeen, joten ei tarvinnut herätä kukonlaulun aikaan. Keli oli edelleen tihkuinen ja märkä, joten Leevin tassut olivat näyttelypaikalle lähdettäessä kaikkea muuta kuin puhtaat. Varasimme reilusti aikaa matkaan, mutta koska emme tällä kertaa eksyneet, olimme todella hyvissä ajoin paikalla. Saku-halli oli pienestä koostaan huolimatta ihan tilavan tuntuinen, koska Eestin näyttelyt eivät Suomen mittakaavaan verrattuna ole mitään suurensuuria. Kehänlaidalta löytyi taas tuttuja, joten odotteluaika meni nopeasti.

Nicki pokkasi kehästä hienolla esityksellä sertin ollen PN3. Tuomari tuntui jakavan suurimmalle osalle ERIä, joten toiveet olivat itselläni aika korkealla... Olin ilmoittanut Leevin valioluokkaan, jossa kilpailivat myös Leevin isä Aku (Imago's Xmas Party) sekä Manu (Imago's Mandela). Manu ja Aku olivat jo Eestin valioita, joten jos saisimme SA:n, serti olisi meidän järjestyksestä huolimatta. Manu sai EH:n, Aku ERI:n ja sitten oli meidän vuoromme. Leeville tyypillinen hepulointi oli tipotiessään ja poika esiintyi aivan upeasti ja rauhallisesti! Se oli yksi Leevin parhaista esiintymisistä ja täytyy sanoa, että hyvään saumaan tuli! Harvinaista oli myös se, että Leevi seisoi pöydällä koko ajan eikä seuhdannut yhtään. Nostaessani sitä pöydältä maahan, tuomari sanoi: "This is top quality dog." Siinä vaiheessa arvasin, että voitto tulee... Leevi sai ainoana uroksena SA:n, voitti valiot ja samalla PU-kehän sekä sai sertin tullen Eestin muotovalioksi, ensimmäisen CACIBinsa sekä Tallinn Winner'13 -tittelin!

Yritin pysyä täysjärkisenä vielä hetken odotellessani narttujen arvosteluja (Leevi sai muutaman pusun jo siinä vaiheessa), mutta pahin jännitys laukesi jo PU-kehän jälkeen. Sitten nautiskeltiin ROP-kehässä! Tuomari tykkäsi Leevistä todella paljon, joten ROP ei tullut yllätyksenä! Sitten sai alkaa riemuita ihan täysillä!!! :D

Pitkä päivä vielä odoteltiin ryhmäkehiä, joista ei sitten menestystä tullut, mutta onhan se kokemuksena hieno! Sitten kamat kasaan ja laivalle. Olimme kotona puoliltaöin, mutta eihän sitä tietenkään unta saanut, vaikka oli kuolemanväsynyt... Kouluarvosanaksi antaisin tälle reissulle täyden kympin! Kivaa oli eikä kummallekaan tullut turhaa reissua!

Leevin tittelirivi siis venyi kahdella uudella tittelillä:
FI MVA EE MVA EE JMVA JV-11 TLNW-13

eemva%20002-normal.jpg