26.8. startattiin Leevin kanssa ensin kohti Helsinkiä ja Länsisatamaa. Rautatieasemalta käveltiin satamaan ja totesin siinä kävellessäni, että kesällä hankittu ultrakevythäkki on eri mainio keksintö. Ei tullut kädet kipeäksi, vaikka kannoin häkkiä yli kolme kilsaa. Satamassa odotti MiliaM Travelin keltainen bussi, johon pakattiin kimpsut ja kampsut ja lähdettiin kohti Tallinnaa. Matkalla Tallinnasta Haapsaluun pysähdyimme pienelle jaloittelulenkille ja antamaan koirille matolääkitys. Auringonlaskun aikoihin olimme perillä ihanassa merenrantahotellissa Haapsalun keskustassa. Ilta meni lähinnä miettiessä, kumpi on pienempi paha: kuuma huone vai miljoona hyttystä sisällä.

leevihaap14.jpg

(kuva: Tiina Luhter)

Lauantaipäivä valkeni tuulisena, mutta aurinkoisena. Bussi suuntasi aamiaisen jälkeen Haapsalun ulkopuolella sijaitsevaan Uuemõisan puistoon, jossa oli kansallinen koiranäyttely. Paikka oli aivan mahtava, tuulelta ja auringolta pääsi puiden alle suojaan ja tilaa oli runsaasti. Jouduimme odottamaan omaa vuoroamme koko päivän, koska cardit olivat melkein viimeisenä rotuna kehässä. Tuomarina oli Sergey Galiaskarov Venäjältä, joka katseli koirat läpi mielestäni aika pintapuolisesti eikä juurikaan edes koskenut niihin. Cardeja oli mukana yksi pentu ja kaksi aikuista, joista narttu sai pelkän ERIn ja Leevi ERIn SA:lla eli ROP tuli varsin helposti. Ryhmäkehä menikin sitten ihan läskiksi edellämme olleen juoksuisen shelttinartun ansiosta.

Illalla kävin vielä parillakin kävelyretkellä, ensin yksin kameran kanssa ja myöhemmin Leevin kanssa. En tiedä miksi, mutta Haapsalu on mulle tosi rakas paikka enkä saanut niistä maisemista vieläkään tarpeekseni!

leevihaap15.jpg

(kuva: Tiina Luhter)

Toinenkin päivä oli iltapäivään asti aurinkoinen ja lämmin. Tällä kertaa oma vuoromme oli jo puoliltapäivin, joten päivä vilahti tosi nopeasti. Cardit tuomaroi Slobodan Miloshevski Makedoniasta. Mukana oli yksi pentu ja kolme aikuista, joista Leevi sai tälläkin kertaa ainoana SA:n ja samalla ROPin. Ryhmäkehä meni tällä kertaa hyvin ja Leevi malttoi esiintyä asiallisesti. Sijoitusta ei kuitenkaan tullut. Best in show´n jälkeen bussi lähti takaisin kohti Tallinnaa. Kävimme vielä kauppakeskuksessa syömässä ja ihmettelemässä kauppoja. Kaikki olivat tässä vaiheessa jo niin väsyneitä, ettei shoppailu enää jaksanut innostaa. Yöllä klo 00.30 laiva saapui Helsinkiin ja pääsimme ihan autokyydillä kotiin asti.

rotshcard_leopold_haapsalu.jpg