Lähdimme 22.11.19 MiliaM Travelin pikkubussilla Länsisatamasta kohti Narvaa, jossa oli kaksipäiväinen sertinäyttely. Tämä oli Sirin ensimmäinen ulkomaanmatka, ja itseäni vähän jännitti, miten se mahtaa mennä. Laivakyyti oli tasainen, ja pysähdyimme Tallinnan laitamilla ottamaan matoleimat ja käyttämään koirat asioilla. Koirat matkustivat erillisessä osastossa bussin takaosassa, joten en päässyt tarkkailemaan, mitä Siri oli bussimatkailusta mieltä. Matkustajia oli mukana vain viisi, joten aikataulutukset ym. käytännön asiat oli helppo sopia tilanteen mukaan. Sain yhden hengen huoneenkin, vaikken ollut sellaista tilannut! Onneksi sain, koska kämppäkaverilla olisi jäänyt ekana yönä unet vähiin... Annoin illalla matolääkkeen, jonka Siri sitten klo 3 yöllä oksensi. Se ei kuitenkaan siitä rauhoittunut, vaan ramppasi pitkin lattiaa seuraavat puolitoista tuntia. Siinä vaiheessa totesin parhaaksi lähteä suosiolla ulos. Läheisen puiston nurmikolle tulikin sitten lasti toisesta päästä. Aamulla ei ruoka maistunut koiralle, joten Siri lähti näyttelyyn tyhjin vatsoin.

Tämä oli Sirille myös eka sisänäyttely koskaan, ja kaikuva urheiluhalli oli aika jänskä paikka. Olin itsekin aivan hermona ennen kehää, ja esiintyminen oli sitten sen mukaista. Siri ravasi yhden kierroksen, ja sen jälkeen meni peitsaamiseksi. Tulos oli kuitenkin siihen nähden yllättäävän hyvä eli ERI2 SA PN2. Junnuserti meni kauniille venäläisnartulle, joka liikkui kuin unelma. Koska meidän ei tarvinnut jäädä loppupäiväksi hallille, lähdettiin kävelemään hotellille klo 12 jälkeen. Matkaa oli peräti 750 metriä eli kätevän lähellä oli. Otin parin tunnin tirsat ja sitten lähdettiin päivälenkille. Valitettavasti Narvassa oli hirveän kylmä eikä nähtävyyksiä viitsinyt lähteä katselemaan. Lenkin jälkeen Sirin kulttuurishokki meni viimein ohi ja se rauhoittui silminnähden. Lähdin syömään hotellin ravintolaan ja neiti nukkui sen ajan nätisti sängyssä pää tyynyllä. Syömään se suostui kuitenkin vasta sunnuntaiaamuna.

Sunnuntaina olivat kehässä samat 8 cardia ja tulos oli taas sama: ERI2 SA PN2. Tällä kertaa Siri ravasi neljästä kehäkierroksesta kolme eli paljon paremmin meni. Tuomari arvosteli varsin erikoisesti. Jos luokassa oli vain yksi koira, se katsottiin pöydällä normaalisti, mutta jos koiria oli useampi, kaikki seisoivat jonossa yksilöarvostelun ajan ja hampaat katsottiin maassa. Siriltä hampaiden katsominen sujui onneksi hyvin eli harjoitusta tuli nyt tuostakin tilanteesta. Ryhmäkilpailujen jälkeen lähdettiin ajamaan takaisin Tallinnaan. Koska lähdimme reilusti etuajassa, jäi aikaa käydä syömässä matkalla. Laivakyyti oli jälleen tasainen, ja kotona olimme klo 3 yöllä. Rankka reissu, mutta hyvin selvittiin! Kyllä siitä Siristä reissurekku vielä tulee!