Tätä näyttelyä edelsi useampi päivä täydessä paniikissa. Cardiganeja oli ilmoitettu 101 kappaletta, ja tavoitteenani oli lähinnä selvitä siitä päivästä hengissä ja olla mokaamatta koko koiramaailman seuratessa. Mutta siitä päivästä tulikin sitten ikimuistoinen...

Ulla ja Sinna-neiti yöpyivät meillä ja aamukuudelta lähdimme silmät ristissä ajelemaan Helsinkiä kohti. Parkkihalliin ei tarvinnut jonotella eikä sisääntulossakaan ollut ongelmia. Kun saimme kamat järjestykseen kehän laidalle ja vaatteet ojennukseen, kävi niinkuin arvelinkin: jännitys oli tipotiessään! Harvoin olen ollut ennen kehään menoa niin rauhallinen kuin nyt ja se näkyi myös Leevissä. Hepuleista ei ollut tietoakaan ja herra ravasi löysällä hihnalla ja esiintyi aivan upeasti! Nautin joka sekunnista kehässä! Valiouroksia oli ilmoitettu 17 (yksi oli poissa), joten odottelimme kehässä yli puoli tuntia omaa vuoroamme. Yritin löytää hyvää asentoa tiukassa mekossa karkean maton hiertäessä polvia.Kun nostin Leevin pöydälle, tuomari huomasi heti sen olevan leikkisää sorttia ja rupesi riekututtamaan sitä ja antoi sen nuolla naamaansa. Kaikki muut koirat tuomari arvosteli kovin asiallisesti, mutta pisti leikiksi Leevin kohdalla... Sitten vielä edestakaisin ja ympäri ja punaista lätkää näytettiin! Kehäkierroksesta sai muistoksi kunniakirjan osallistumisesta maailmanvoittajaan.

IMG_2485-normal.jpg

Kun kaikki valiot oli yksilöarvosteltu, saldona oli 13 ERIä, 2 EH:ta ja 1 H. ERIn saaneet jäivät kehään ja tuomari valikoi varmoin ottein neljä parasta jatkoon. Myös meidät. Ja siinä sitä oltiin: kaksi venäläiskoiraa, yksi puolalainen ja Leevi. Kun lähdettiin vielä kiertämään kehää ympäri, meinasin haljeta pelkästä tunnekuohusta: minä, maailmanvoittajassa, sijoittuneiden joukossa! Tuomari viittoi meidät nelospaikalle ja kun rupesin tuulettamaan riemusta, hän tuli halaamaan ja antoi oikein poskisuudelmankin! 

IMG_2495-normal.jpg

Taakse jäi monta kovaa nimeä niin Suomesta kuin Ruotsistakin, joten ei voi kuin ihmetellä, että mitenkäs tässä näin kävi?!? Valioluokasta tulivat sitten CACIBin ja varaCACIBin saaneet koirat, joten todella kovassa seurassa oltiin. Kehän jälkeen suuntasin ostoksille ja sitten käytiin vielä ottamassa virallinen poseerauskuva kuvauspisteellä.

IMG_2523-normal.jpg

Kotiin lähdettiin junalla ja loppumatka mentiin taksilla. Kotona olimme neljältä ja loppupäivä meni sulatellessa päivän tapahtumia. Hengissä selvittiin, ei mokailtu ja mielestäni täysin epärealistinen luokkasijoitus oli kuin olikin totta!