Lähdimme perjantai-iltana Helsinkiin yöksi ja sieltä aamupimeällä kohti Lohjaa ja Showlinkin hallia, jossa järjestettiin welsh corgien erikoisnäyttely. Anu hoiti näyttelyn virallisen kuvauksen, joten hänen päivänsä meni kehästä toiseen juostessa. Minä puolestani taistelin Leevin kanssa junioriluokassa... Leevillä oli hepulipäivä: paikallaan seisominen oli lähestulkoon mahdoton tehtävä, toisille uroksille piti murista ja muutenkin esiintyminen oli vähän sieltä tännepäin. Kelpo tulos kuitenkin saatiin: ERI JUK3. Junioriluokan voittaja oli lopulta ROP, joten huonolle ei hävitty!

(c) Mervi Leinonen

Leevin sisko Ingrid puolestaan veti voitot kotiin naapurikehässä: neitokainen oli ERI1 SA PN3 VARASERT ROP-JUN BIS2-JUN! Ja kyseessähän oli tyttösen toinen näyttely vasta.... Minä sain sitten kunnian esittää Inkun BIS-kehässä ja kyllähän se oli mahtavaa juosta ympyrää ihmisten taputtaessa ympärillä!

(c) Jubilee Show/Anu Jämsä

Ingrid oli iltapäivällä jo tosi väsynyt, mutta BIS-kehä meni silti ihan mallikkaasti ja saan kuulemma joskus toistekin esittää Inkkua. Lähdimme näyttelystä viimeisten joukossa puoli seitsemältä illalla ja saimme tärkeän tehtävän kirjoittaa puhtaaksi koneelle kaikki näyttelytulokset. Siinä menikin sitten sunnuntaipäivä niitä näpytellessä... Päivä oli mukava ja näki paljon uusia ja vanhoja tuttuja. Harmi vaan, että joka kehässä tapahtui jotain koko ajan eikä kaikkea tai kaikkia ehtinyt millään näkemään. Jotkut ovatkin ehdotelleet kaksipäiväistä erkkaria, mikä ei varmasti olisi yhtään hullumpi idea.

Tässä vielä Leevin arvostelu suomennettuna: Miellyttävä pää. Olkapää on hieman edessä, mikä saa kaulan näyttämään lyhyeltä. Takaosa on hieno, hyvät jalat. Sievä profiili. Pitää ylälinjan hyvin käyttäytyessään. Hyvät kintereet. Pieni kumpu selkälinjassa. Etuosa on hieman leveä. Hyvä turkin laatu. Voisi laihduttaa puolitoista paunaa.

Yhtenä päivänä käytiin hiekkakuopilla leikkimässä pallon kanssa. Pojat uiskentelivat innolla isoissa lammikoissa, vaikka vesi oli aikamoisen kylmää. Aurinko kuitenkin lämmitti vielä vähäsen.