Leevin kanssa hypättiin Anun kyytiin ja lähdettiin torstaina päivällä ajamaan vanhalla laina-Volvolla kohti satamaa. Pääsimme Lapinjärvelle asti, kun etuosasta alkoi kuulua outoa ääntä. Parin kilometrin jälkeen kuului KRRAAAAKKK ja savu alkoi nousta etupyörästä. Onneksi saimme auton reilusti tien sivuun ja pääsimme tutkimaan, mikä on viella. Toinen etukumi oli tuhannen päreinä ja savusi komeasti. Muutaman kirosanan jälkeen alkoi ripeä toiminta: soitto auton omistajalle, vararengas esiin, tunkin ja avaimen pikainen esiinkaivaminen ja hommiin. Saimme renkaan nopeasti vaihdettua ja pysähdyimme vielä Liljendalissa tarkistamaan rengaspaineet. Laskimme paineita varmuuden vuoksi kaikista renkaista samalla. Matka jatkui ja ehdimme juuri ja juuri laivaan! Helsingin ruuhkassa istuessa verenpaine alkoi olla huippulukemissa, ja koko loppumatkakin meni miettiessä ja pelätessä, kestääkö auto koko reissun ajan. Kyllä se kesti.

IMG_9149.jpg

Tallink Starilla meillä oli oma hytti, josta Leevi pääsi katselemaan maisemia. Emäntä näki tukkakoskeloita ja merimetsoja, ja Leevi vain ihmetteli suurta sinistä merta. Laiva kulki tasaisesti Tallinnaan, jossa majoituimme Viru-hotelliin. Huoneesta oli hulppeat maisemat vanhaankaupunkiin ja satamaan, ja Leevi halusi päästä myös ihailemaan Tallinnaa ikkunalaudalle. Ekana iltana teimme iltapäiväkävelyn vanhassa kaupungissa, jossa Leevi herätti ihastusta ja huomiota.

Perjantaina aamupäivällä ajoimme Jüriin, n. 10 km Tallinnasta kaakkoon. Siellä oli ensimmäinen näyttelymme, pieni ryhmis paimenkoirille ja terriereille. Kesän viimeiset hellepäivät hellivät kehän reunalla, ja lämmin oli. Tuomarinamme oli kyproslainen Savvas Hadjisavvas, vähän yrmeän näköinen setä, joka kuitenkin osoittautui ihan hauskaksi tapaukseksi. Cardeja oli vain kolme, kaksi urosta ja yksi narttu. Leevi olisi kuulemma liikkeiden perusteella voittanut mennen tullen, mutta iästä johtuvien pikkuseikkojen takia hävisimme PU-kehän venäläisurokselle. Pääsimme kuitenkin isoon kehään, sillä Leevi oli ROP-VET saaden veteraanisertin ja valioituen Eestin veteraanimuotovalioksi!

IMG_9207.jpg

Lauantaina oli vuorossa corgierkkari Luigessa, 7 km Tallinnasta etelään. Pääsimme jo haistelemaan ennakkotunnelmia Baltian voittajasta, joka järjestettiin samassa paikassa. Tuomari oli Vincent Savioli, corgikasvattaja USA:sta. Leevihän ei ole koskaan kasvattajatuomarilta SA:ta saanut, joten en odottanut tältä päivältä muuta kuin mukavaa hengailua näyttelypaikalla. Leevi oli vetskukehässä yksin, vaikka Kennedykin oli sinne ilmoitettu. Yllätyksekseni Leevi vetäisi ERIn ja SA:n! Pääsimme siis kilpailemaan vielä veteraanikehään, jossa hävisimme Triinulle. Leevi oli siis hienosti VSP-veteraani ja sai ison ruusukkeen!

IMG_9264.jpg

Sunnuntaina oli Baltian voittajan vuoro. Aamupäivällä satoi, mutta onneksi pääsimme tuttujen telttaan. Sade lakkasi ennen cardikehän alkua, joten kuivina pysyttiin. Tuomari Bo Skalin Ruotsista tykkäsi myös Leevistä, ja niinpä Leevi nappasi matkalta myös toisen tittelin: ERI1 SA VSP-VET BALTVV-18! Esitin vielä Robinin Geestlandsin kasvattajaryhmässä sekä rotu- että isossa kehässä. Laivamme lähti vasta puoli kahdeksalta, joten kiirettä ei ollut. Loppumatka meni mukavasti, laiva kulki tasaisesti eikä auto jättänyt tielle. Todella kiva reissu ja ehdottomasti tekemisen arvoinen! Täydet pisteet Leeville, joka jaksoi ravata kehässä kolmena päivänä kuin unelma ja on muutenkin maailman paras reissurekku!

IMG_9286.jpg