Lähdimme poikien kanssa ensimmäiselle ulkomaan näyttelyreissulle Viroon. Hiskille laivamatka oli ensimmäinen, mutta yllättävän rauhallisesti se otti uuden kokemuksen. Taavihan on tullut jorpakon yli jo kolmesti, joten se otti merelläolon hyvin lunkisti. Koska lämpötila oli kolmessakympissä, koirat otettiin yläkannelle ulkoilmaan. Tallinkin toimintaa vähän hämmästeltiin, sillä missään ei asiasta tiedotettu, ettei koiria voi jättää autoon. Tietysti sen nyt sanoi jo maalaisjärkikin, kun autokannen ilmaa vähän haisteli... Siitä huolimatta piti vähän kysellä henkilökunnalta, missä koiria voi pitää matkan aikana, kun emme häkkiä olleet varanneet.

Jouduimme odottamaan kuumassa autossa puoli tuntia ulospääsyä laivasta, ja pojat meinasivat jo läkähtyä. Ilmastointi toimi silloin, kun sitä sattui huvittamaan (eli ei tällä kertaa...). Lähdimme ajelemaan kohti majapaikkaamme Haapsalua ja meinasimme joutua pariin kolariin Tallinnan päässä, mutta onneksi vain MEINASIMME. Matkalla pysähdyimme Paliveren kylään vähän jaloittelemaan. Taavi on käynyt kyseisessä paikassa alle vuoden ikäisenä ja vaikutti siltä kuin se olisi muistanut sen!

Tässä punaisessa talossa oli majapaikkamme. Talossa asui paikallinen Liivin perhe ja heillä oli kaksi huonetta, joita he vuokrasivat turisteille. Saimme molemmat huoneet käyttöömme, koska muita vieraita ei ollut ja saimme oleskella heidän keittiössään ja olohuoneessaan aivan vapaasti. Talon emäntä tuntui olevan ensin vähän nyreissään, että olimme paikalla heidän tyttärensä 17-vuotissynttäreiden aikaan ja että koiramme mahdollisesti aiheuttaisivat hämminkiä (heillä itsellään oli myös koira ja kaksi kissaa). Kaikki meni kuitenkin jouhevasti enkä usko, että meistä oli minkäänlaista häiriötä. Pidimme koirat visusti huoneessamme ja yritimme olla hissukseen.

Iltaisin kävelimme pitkiä lenkkejä pitkin merenrantaa ja vanhaa kaupunkia ja ihailimme parina iltana mahtavaa auringonlaskua! Meressä lillui jonkinlaisia levälauttoja, joten tyydyimme vain kastelemaan varpaat meressä. Haapsalu on uskomattoman kaunis pikkukaupunki, joka on jäänyt Pärnun varjoon. Toisaalta ehkä hyväkin, ettei ole liikaa turisteja ja paikan aitous säilyy.

Sitten tositoimiin! Lähdimme lauantaina Pärnun KV näyttelyyn. Ilma oli todella kuuma ja aurinko porotti kirkkaalta taivaalta. Tero oli lähtenyt meille "kepoksi" ja hyvä niin, koska meidän vieressämme olleilta suomalaisnaisilta varastettiin kamera näyttelypaikalla. Tero vahti kamojamme, kun olimme molemmat kehässä. Tuomari oli tapaus sinänsä... Hän on pembrokekasvattaja, joka ei näköjään tykkää cardeista ollenkaan. Tuomari oli kuin auringonpaiste pemuja arvostellessaan ja ERIä tuli aika paljon, mutta ääni muuttui kellossa heti, kun cardit tulivat vuoroon. Suupielet valahtivat alaspäin ja meininki oli tylyä: ERIen jakaminen loppui siihen paikkaan eikä ROP-koiraa siis valittu. Hiskikin sai ihan hyvän arvostelun, mutta silti tuloksena oli H. Taavi oli EH AVK1.

Sunnuntaina olimme Haapsalun KR näyttelyssä Piispanlinnan sisäpihalla. Mahtavat puitteet näyttelylle! Ja mahtava fiilis oli muutenkin: Taavi ERI PU2 SERT ja Hiski ERI JUN-SERT ROP-JUN PU1 ROP! Tuomari oli hyvin lupsakka hollantilaismies, joka antoi hövelisti ERIä sellaisille roduille, joissa ei ollut kuin 1 tai 2 koiraa. Jos osallistujia oli enemmän, muuttui arvostelukin vähän tiukemmaksi. Tuomari otti huomioon sen, että koirat olivat väsyneitä ja kuumissaan (niinkuin hän itsekin) ja antoi aika paljon anteeksi.

Rotunsa paras Hiski!

Olimme siis Hiskin kanssa kaksi kertaa isossa kehässä. Ryhmäkehä meni aivan läskiksi, kun pikkupoika oli ihan pyörällä päästään, väsynyt ja vähän ärtyisäkin. Sen jälkeen Hiski otti vartin nokoset häkissä ja lopuksi mentiin BIS-juniorikehään, joka menikin sitten jo vähän paremmin. Tulipahan kokemusta meille molemmille! Täytyy kyllä kehua järjestäjiä: kaikki sujui kuin rasvattu, kuulutuksista sai selvää ja tällainen maalaistollokin tiesi, missä pitää milloinkin olla.

Tällaiset olivat siis tuliaiset tältä reissulta. Matka meni upeasti! Ehkäpä ensi vuonna uudestaan...? Kiitokset vielä kerran Terolle hauskasta matkaseurasta!