Kotinäyttelyyn lähdettiin melko mukavassa kelissä. Odotteluaikaa jäi paljon, koska en jaksanut pyöriä kotonakaan ja lähdin paikan päälle hyvissä ajoin. Leevi oli hyvällä tuulella eikä meillä ollut kovin montaa kilpakumppaniakaan, joten kisa oli nopea ja sujuva. Uroksia oli vain neljä ja joka luokassa oli vain yksi koira. Pieni pettymyksen huokaus ehkä pääsi siinä vaiheessa, kun kehäsihteeri näytti meille pelkkää ERIä ja sanoi, että arvostelun voi ottaa kohta pöydältä. Tuomari kuitenkin korjasi, että SA tulee myös. Phuh! Leevi voitti lopulta urokset ja sitten odoteltiin vähän aikaa, että nartut saadaan arvosteltua. Kauniimpi sukupuoli voitti sitten ROPin aivan ansaitusti eikä meidän tarvinnut jäädä palloilemaan enää pidemmäksi aikaa paikalle.

IMG_2562-normal.jpg

Kouvola_cardit_ROP_VSP-normal.jpg

ROP Pirtek Pigna Dantalian VSP Rotshcard Leopold
Tuomari Jaana Hartus

Heinolaan lähdettäessä sunnuntaiaamu näytti aika pilviseltä ja sateen uhka oli olemassa, mutta aurinko alkoi paistella, kun saavuimme perille. Menimme Piritan kyydillä Milkan ja Leevin matkatessa mukana. Tuomari piti taukoa tullessamme kehän laidalle, joten minkäänlaista esimakua arvosteluskaalasta ei saatu. Uroksia oli tällä kertaa vain kaksi ja molemmat valioita: Leevi ja Jussi. Leevi veti pidemmän korren ollen samalla tietysti myös paras uros. ROP-kehässä hävisimme jälleen nartulle, mutta eipähän taaskaan tarvinnut jäädä iltaan asti!

Pemut alkoivat vasta 2.5 tunnin päästä, mutta odotteluaika meni kakkua syödessä ja jutellessa tuttujen kanssa. Pemukehän alkaessa taivaalle oli kerääntynyt tummia pilviä. Kuului muutama ukkosenjyrähdys ja taivas repesi, kun oli narttujen vuoro. Koko kenttä muuttui puolessa tunnissa uima-altaaksi... Paras narttu -kehä käytiinkin katoksen alla viimeistä kehäkierrosta lukuunottamatta! Milka otti Leevistä mallia ja voitti nartut ja oli lopulta VSP!

Heinola_cardit_ROP_VSP-normal.jpg

ROP Big-Wood's Scat Cat VSP Rotshcard Leopold
Tuomari Tomasz Borkowski, Puola

Seuraava koitos olisi sitten Porvoossa, jonne tosin minulla ei ole vielä kyytiä... Enköhän mä jotain keksi tai jos en, niin sitten jää menemättä. Olisihan se kiva kokeilla, murtuisiko tänä vuonna myös Porvoo-kirous. Heinola, Tampere ja Porvoo ovat paikkoja, joista en ollut koskaan voittanut mitään, mutta tänä vuonna sekä Heinolasta että Tampereelta tuli VSP.