Lauantaiaamuna startattiin Valkealasta kohti Pieksämäkeä. Mukana matkassa olivat kuski Piritta, pemutyttö Nicki sekä sileäkarvainen noutaja Nella. Mikkelin ABC:llä suoritettiin kahvitankkaus ja matka jatkui Pieksämäen urheilukentälle, jossa oli ryhmänäyttely. Olin ilmoittautunut sillä meiningillä, että haetaan Elina Haapaniemeltä EH ja panostetaan enemmän sunnuntain koitokseen. Mutta kuinkas kävikään...

ylivieska%20004-normal.jpg

(kuva: Piritta Keränen)

Haapaniemi antoi yllättävän paljon ERIä ja SA:ta. Cardeja oli yhteensä 11, joista uroksia 7. Valioluokassa oli Leevin lisäksi Sulo, jolle olemme aina aikaisemmin hävinneet. Leevi esiintyi ihan kelvollisesti (paremminkin olisi vielä voinut esiintyä) ja tuomari tykkäsi. Hämmästykseni oli melkoinen, kun meidät viitottiin valioluokan ykköseksi! PU-kehässä oli viisi koiraa, joista käteltiin ensin ulos junnuluokan uros. Sen jälkeen tuomari viittoi meidät jonon kärkeen ja sitten kierrettiin vielä kerran ympäri. Leevi oli siis paras uros!!! Istuin kehän laidalle odottamaan narttujen arvostelut epäuskoisin fiiliksin... Nartuista vain yksi sai SA:n, joten kilpakumppanina oli valio Telltail Cheysuli Let's Tri It Again. Ja Leevi voitti...

pieks%C3%A4m%C3%A4ki_cardit_ROP_VSP-norm

Tuomari sanoi molempien voittajakoirien olevan terverakenteisia ja oikeankokoisia. Leevillä oli hänen mielestään erittäin kaunis pää. Sitä samaa sanoi joku myös kehän laidalla, ja tottahan se on! Kehän jälkeen yritettiin ottaa seisontakuvaa viiden ihmisen voimin, mutta Leeviä kiinnosti sillä hetkellä vain päästä ihanaisen Nickin läheisyyteen teltalle... Nickin juoksuaromit leijailivat nuoren miehen nenässä kovin kiinnostavina koko matkan ajan!

Pemut alkoivat vasta iltapäivällä. Nicki nappasi PN2 -sijoituksen ja jälleen kerran varasertin. Ryhmäkehät myöhästyivät, koska tuomarit tuntuivat olevan hitaita vähän useammassakin kehässä. Maret Kärdi oli vaihtunut ryhmätuomariksi Haapaniemen tilalle, ja kävimmekin kehässä vain tekemässä kierroksen ja kiitos näkemiin.

Matka jatkui klo 17 kohti majapaikkaamme Kalajokea, jonne saavuimme illalla kymmenen maissa. Käytettiin koirat lenkillä dyyneillä, ihasteltiin auringonlaskua, syötiin vähän iltapalaa ja yritettiin rauhoittua yöpuulle pikku mökissämme.

ylivieska%20022-normal.jpg

Yöunet jäivät aika lyhyiksi ja katkonaisiksi. Leevi piti Pirittaa hereillä ja mökin ulkopuolelta kuului kovaäänistä jutustelua pikkutunneilla. Puoli 8 aamulla lähdettiin meren rannalta Ylivieskaan Keskisen raviradalle kansainväliseen näyttelyyn. Teltta saatiin paraatipaikalle ihan kehän viereen ja se tulikin tarpeeseen, sillä aamulla satoi. Onneksi ilma parani koko ajan ja iltapäivällä paistateltiin auringossa. Cardeja oli 14 kpl, tällä kertaa narttuja oli enemmän. Uroksissa oli vain valioita ja veteraaneja, jotka saivat kaikki ERIn ja SA:n. Leevi oli valioluokan kolmas (huonoille ei hävitty!) ja lopulta paras uros 4 veteraanin peitottua koko sakin. PU-sijoitusta lähdettiin hakemaan ja se tuli, CACIB jäi tosin harmittavasti saamatta, vaikka lähellä oli sekin.

leevi_ylivieska-normal.jpg

(kuva: Johanna Flinck)

Tuomari Jaana Hartus antoi erinomaisen arvostelun, ainoastaan lyhyt olkavarsi oli miinusta. Pemut alkoivat cardien jälkeen ja nyt sai Pirittakin aihetta juhlaan: Nicki oli VSP saaden viimeisen sertin ja tullen Suomen ja Eestin valioksi! Piritta esitti näyttelyssä vielä mukanamme olleen flätin ja oli myös mukana heidän kasvattajaryhmässään BIS-kasvattajakehässä. Niinpä pääsimme vasta BIS-kehän aikana lähtemään pois. Huristelimme yhden pysähdyksen taktiikalla koko pitkän matkan kotiin, jonne saavuimme klo 22.30 väsyneinä, mutta hyvin tyytyväisinä. Reissu ei ollut turha kummallekaan!